уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
Regionalnom planinarskom akcijom „Stazama rajačkog vinogorja“ počele su „Majske svečanosti“

Regionalnom planinarskom akcijom „Stazama rajačkog vinogorja“ počele su „Majske svečanosti“

U nedelju 8.maja, u Rogljevu su zvanično počele ovogodišnje Majske svečanosti koje opština Negotin organizuje povodom 12.maja – Dana opštine.  U organizaciji Planinarskog društva  i Turističke organizacije opštine Negotin, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, organizovana je Regionalna planinarska akcija „Stazama rajačkog vinogorja“. Učesnici najveselije akcije, obišli su Rogljevo, Smedovac i Rajac.

TO opštine Negotin podržava ovu akciju već duže vreme, a kako je istakao Dušan Petrović dir. TOON cilj je da se pored aktivnog odmora promoviše i seoski turizam koji je u ovim selima prilično razvijen.

Kako nam je rekao predsednik Planinarskog društva „Deli Jovan“ za učešće u akciji prijavljeno je bilo preko 274 planinara iz svih krajeva Srbije ali i Rumunije i Bugarske.

Do subote 28. maja u okviru Majskih svečanosti 2022. godine biće priređeno mnoštvo programa koje će   organizovati Turistička organizacija Negotin, Istorijski arhiv Negotin, Muzej Krajine, Dom kulture „S. Mokranjac“, Narodna biblioteka „D. Novaković“, Umetnička škola „S. Mokranjac“, Sportski savez Negotin i PSSS Negotin.
Generalni pokrovitelj svečanosti je Opština Negotin.

Related posts