уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
Otvoreni 55. Mokranjčevi dani

Otvoreni 55. Mokranjčevi dani

U periodu od 11. do 17. septembra Negotin će biti centar muzičkih zbivanja u ovom delu Balkana. Festival u duhovne muzike u čast našeg najpoznatijeg kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca biće organizovan u pomenutom terminu u njegovom rodnom gradu.

Festival Mokranjčevi dani u svojoj 55. sezoni trajanja počinje u subotu 11. septembra u 18 sati u dvorištu rodne kuće Stevana Stojanovića Mokranjca.

Nakon prošlogodišnjih, vanrednih okolnosti izazvanih pandemijom korona virusa, zbog koje po prvi put u tradiciji dugoj skoro pet i po decenija Festival nije bio održan, ove godine će fistival biti održan u skladu da aktuelnom epidemijskom situacijom.

U tradicionalnom natpevavanju horova učestvovaće domaći horski ansambli iz Leskovca, Beograda, Kragujevca i Vrbasa.

Likovno rešenje za vizuelni identitet 55. Mokranjčevih dana, i ove godine, delo je grafičkog dizajnera Marka Stojanovića, koji je nadogradio i razvio upečatljiv dizajn  54. Festivala. Ovogodišnji plakat, takođe, snažno, simbolizuje osnovnu misiju Festivala „Mokranjčevi dani“, a to je promovisanje stvaralaštva kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts