уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je održana prva sednica SO Negotin nakon ukidanja vanrednog stanja

U Negotinu je održana prva sednica SO Negotin nakon ukidanja vanrednog stanja

U Negotinu je održana prva sednica SO Negotin nakon ukidanja vanrednog stanja. Zasedanje je uz propisane mere bezbednosti i preporuke o zaštiti održano u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu. U pitanju je 24. sednica lokalnog parlamenta koja je trebala da bude održana 19. marta ali je zbog uvođenja vanrednog stanja odložena. Odbornici su na početku zasedanja odali poštu minutom ćutanja svima koji su u našoj zemlji preminuli od posledica COVID 19. Na dnevnom redu pomenute sednice bilo je 20 tačaka, među kojima i usvajanja prošlogodišnjih izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem Narodne biblioteke “Dositej Novaković”, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva Negotin, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i Doma kulture “Stevan Mokranjac”. Pored navedenog Skupština je usvojila i Odluku o oslobađanju roditelja, odnosno drugih zakonskih zastupnika dece, plaćanja usluga Predškolske ustanove „Pčelica“ za period 16.03.2020-10.05.2020. godine.

Na dnevnom redu 24. sednice SO Negotin našao se i predlog Odluke o usvajanju Godišnjeg plana zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, koji je usvojen većinom glasova.

Odbornici se pozitivno izjasnili i predlogu odluke o izmeni i dopuni plana detaljne regulacije za kompleks hemijske industrije u Prahovu i izradi plana detaljne regulacije za izgradnju visokonaponskog voda na Nikinim vodama.


Kako je Uruković istakao ugovorom koji je tada potpisan sa portugalskom firmom “Aurelio”, a koji je vredan oko 50 miliona evra predviđeno je da sredstva od 1,5% od ukupno prodate električne energije budu usmerena u budžet opštine Negotin, dok je obaveza, takođe predviđena ugovorom da se kompletna građevinska operativa prilikom izgradnje vetro parka angažuje sa teritorije opštine Negotin. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts