уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Život se polako vraća u normalu u Negotinu

Život se polako vraća u normalu u Negotinu

Srbija se oko pedeset dana u uslovima vanrednog stanja borila protiv novog korona virusa, a samim  uveđenjem  vanrednog stanja, uvedene su nove mere koje su radikalno promenile život građanima. Zatvoreni su ugostiteljski objekti, prestale su sa radom škole, mnogi poslodavci su organizovali rad od kuće za svoje zaposlene, a nošenje maski i rukavica kao i poštovanje socijalne distance, mera je koja važi i nakon ukidanja vanrednog stanja.
Dok broj oboljelih od virusa COVID-19 polako jenjava život se polako vraća u normalu. Prema rečima predsednika opštine Negotin Vladimira Veličkovića, kako život nema cenu, tako život ne može ni da čeka, pa samim tim aktivnosti moraju da se nastave uz poštovanje svi zaštitnih mera.

Veličković kaže da zbog potencijalnih rizika koji su vrebali sa više strana, lokalna samouprava je preduzela i strože mere u odnosu na brojne gradove u zemlji kako bi se predupredila opasnost i širenje zaraze.

Negotinci su kao i ostali u Srbiji  protekla dva meseca proveli kući jer su uvedene oštre mere u pokušaju da se suzbije virus COVID-19. Mnogima je ograničeno kretanje teško palo, a  na mnoge građane Negotina vanredno stanje nije mnogo uticalo.

Ustanove kulture, među kojima je i negotinski Dom kulture “Stevan Mokranjac” su u periodu vanrednog stanja zatvorile vrata za sve posetioce, a samim tim su otkazane i sve manifestacije i predviđeni programi, što će se odraziti na neki izveštajni period za ovu godinu.  

Da su sve aktivnosti usmerene ka tome da se život vrati u normalu govori i podatak da je u zdravstvenom centru Negotin od 18, maja rad organizovan po rasporedu koji je važio i pre vanrednog stanja. Šalteri Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova u policijskim upravama i stanicama, na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata i obaviti druge poslove iz nadležnosti Ministarstva počeli su sa radom u ponedeljak 11. maja, uz poštovanje obaveznih mera zaštite.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts