понедељак, 20 маја, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je obeležen 9. maj dan pobede nad fašizmom

U Negotinu je obeležen 9. maj dan pobede nad fašizmom

Polaganjem venaca i cveća na spomenik narodnim herojima u Drugom svetskom ratu, u Negotinu je obeležen 9. maj dan pobede nad fašizmom. Na spomen biste narodnim herojima Branku Periću, Ljubi Nešiću, Veri Radosavljević i Stanku Paunoviću cveće i vence položile su delegacije lokalne samouprave, SUBNOR-a Negotin, Organizacije rezervnih vojnih starešina, Civilnih invalida rata i Ratnih vojnih invalida negotinske opštine.

Ove godine obeležava se 79. godišnjica završetka Drugog svetskog rata i 74 godine od pokretanja inicijative za stvaranje današnje Evropske unije. U zemljama EU poseban značaj ima Dan Evrope kao dan koji je označio prekretnicu u odnosima evropskih zemalja i otvorio put stvaranju zajednice država na tom kontinentu, dok je u Rusiji težište na proslavi Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts