понедељак, 20 маја, 2024

20 godina sa vama
Nevreme nanelo ogromnu štetu poljoprivrednim kulturama u Negotinu

Nevreme nanelo ogromnu štetu poljoprivrednim kulturama u Negotinu

Ogromne količine padavina i grad koji su zahvatili opštinu Negotin naneli su veliku štetu objektima, poljoprivrednim kulturama, putnoj infrastrukturi. Nevreme praćeno jakim gradom koji su se u sredu uveče nadvili nad Negotinom desetkovali su vinograde na Bukovu, a pored toga stradale su i druge poljoprivredne kulture. Kako ističe iguman manastira Bukovo Kozma, nevreme je za petnaestak minuta pričinilo ogromnu štetu, a kako kaže vinogradi su načisto uništeni.

Arhimandrt Kozma kaže da se ljudi javljaju tokom celog dana da pomognu, što je kako ističe jako pohvalno, međutim on je apelovao na nadležne da se obrati posebna pažnja na sanaciju i češćenje odvodnih kanala i jaruga kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

Prema informacijama sa terena pored štete koju je pretrpeo manastir Bukove,  blato, izlomljene grane i rastinja nošeni buicom napunili su i dvorište PSSS Negotin. Njive u pune kanala koje napravila voda koja je kroz njih protekla, a bilo je problema i u snabdevanju električnom energijom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts