субота, 27 јула, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je 12. maja održana svečana sednica SO Negotin

U Negotinu je 12. maja održana svečana sednica SO Negotin

12. maja 1833.godine negotinska nahija oslobođena je od turskog feudalizma, u spomen na taj dan, opština Negotin 12. maja slavi Dana opštine Negotin. Tim povodom je u nedelju održana svečana sednica SO Negotin na kojoj je lokalna samouprava  uručila tradicionalne majske nagrade i povelje za postignute rezultate u 2023. godini. Majsku nagradu, diplomu i novčana sredstva u visini od 188.250  dinara, pored ostalih, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin uručio je Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ iz Negotina za 200 godina postojanja i značajan doprinos u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Obraćajući se prisutnima, predsednik SO Negotin mr Milan Uruković podsetio je da je uobičajena praksa da se na svečanoj sednici sumiraju rezultati rada Skupštine na donošenju važnih odluka i rešenja. On je naglasio da je Skupština pred sobom imala ozbiljne zadatke koje je rešavala i izrazio nadu da će tako biti i ubuduće.

mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin uručio je majske povelje i novčanu nagradu u visini od 94.125 dinara, Nikolini Mitrović, učenici Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“za osvojenu prvu nagradu na republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta u kategoriji teorije muzike, Nikoli Miloševiću, učeniku OŠ „Branko Radičević“za osvojenu prvu nagradu na Državnom takmičenju iz informatike učenika osnovnih škola Republike Srbije. Majska povelja je uručena i Urošu Stojanoviću, student ETF Beograd i Mihajlu Matoviću, učeniku Negotinske gimnazije, za osvojenu drugu, odnosno treću nagradu na prošlogodišnjem Državnom takmičenju iz matematike učenika srednjih škola.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts