субота, 13 јула, 2024

20 godina sa vama
11.maja, u selu Balta Berilovac, biće održan 24. po redu, Etno festival u okviru manifestacije „Molitva pod Midžorom“

11.maja, u selu Balta Berilovac, biće održan 24. po redu, Etno festival u okviru manifestacije „Molitva pod Midžorom“

U subotu (11. maja), u selu Balta Berilovac, u dvorištu stare seoske škole biće održan 24. po redu, Etno festival u okviru manifestacije „Molitva pod Midžorom“.

Manifestacija promoviše tradicionalna obeležja staroplaninskog područja. Temelji se na jednom prastarom običaju, koji se praktikuje na sam dan Đurđevdana, zahvaljujući kome je Knjaževac dobio zvanje „Izuzetna destinacija Evrope“.

Organizator je za 11. maj pripremio raznovrstan kulturno-umetnički program. Pored folklornih grupa, vokalnih izvođača, besednika, gošća manifestacije biće Maja Marijana i gastronom Nenad Gladić – Lepi Brka. Održaće se nadmetanje u kategorijama najbolji sir, đurđevdanska trpeza, belmuž, jagnjeća čorba, proizvodi od lekovitog bilja i šumskih plodova, suveniri, stari zanati itd. Nadmetanje u gastronomskim, takmičarskim kategorijama pratiće tročlani žiri na čelu sa Hadži Sašom Mišićem. Na štandovima, dve knjaževačke osnovne škole, učenici će prezentovati stare zanate. U učionici škole biće postavljena izložba starih predmeta, koju priređuju Turistička organizacija opštine Knjaževac i Udruženje za negovanje tradicije „Izvor“.

Program manifestacije:

11:00 Čobanske igre

12:00 Svečano otvaranje

12:00-14:00 Kulturno-umetnički program

14:00 Proglašenje pobednika u takmičarskim kategorijama

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts