уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
PROSLAVA DANA OPŠTINE I 500 GODINA TVRĐAVE FETISLAM

PROSLAVA DANA OPŠTINE I 500 GODINA TVRĐAVE FETISLAM

Povodom proslave Dana opštine Kladovo i značajnog jubileja 500 godina tvrđave Fetislam, Turistička organizacija u saradnji sa Bibliotekom „Centar za kulturu“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, organizuje od 22. do 26. aprila, raznovrstan kulturni program.

Svečanost će 22. aprila otpočeti u Domu kulture gde će od 11 časova biti odigrana pozorišna predstava za decu protiv vršnjačkog nasilja „Mi se ne rugamo“, pozorišta „Velik mali princ“ iz Beograda. Sutradan, sa početkom od 20 časova, u bioskopsko-pozorišnoj sali Doma kulture biće izvedena pozorišna predstava „Hotel 88“.

U ambijentu Vizitor centra tvrđave, u sredu, 24. aprila u 12 časova, je otvaranje dokumentarne izložbe „Vekovi Fetislama“ (1524-2024), koju je pripremila Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo. Sutradan, na platou kod Doma omladine za sve meštane i posetioce našeg grada koncert će od 20 časova održati „Amadeus bend“.

Poslednjeg dana višednevne proslave Dana opštine Kladovo i velikog jubileja tvrđave Fetislam, na letnjoj sceni Malog grada, od 12 do 19 časova, biće održana interaktivna radionica srednjovekovnih veština i zanata koju realizuje Udruženje „Beli orlovi“. Grčki horski ansambl Evropola „I. Kapodistria“ nastupiće od 18 sati, a Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ iz Gračanice od 19 časova. Celovečernji koncert Danice Crnogorčević je od 20:30 časova u bajkovitom ambijentu letnje scene u Malom gradu.

Izvor: kladovo.org.rs

Related posts