понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Počela izgradnja Evropskog vrtića u Boru, investicija vredna 700 miliona dinara

Počela izgradnja Evropskog vrtića u Boru, investicija vredna 700 miliona dinara

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić danas je položio kamen temeljac za izgradnju novog Evropskog vrtića. Lokalna samouprava posvećena je unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja i stvaranju kvalitetnijih uslova za rad i učenje. Da se time vode potvrđuje i izgradnja Evropskog vrtića.

Uz investiciju vrednu oko 700 miliona dinara, novi vrtić u Novom Gradskom Centru prostiraće se na oko 3.400 kvadratnih metara čime će biti obezbeđeno dodatnih 264 mesta odnosno biće formirano 14 vaspitnih grupa za decu.

„Danas je veliki dan za grad Bor. Naredne godine dobićemo sjajan objekat, po najsavremenijim standardima. Na ovaj način, grad Bor će u potpunosti rešiti liste čekanja koje su višedecenijski problem u Boru. Veliko hvala i našim vaspitačima iz Dečije ustanove „Bambi“ koji su uvek tu da brinu o našoj deci. Takođe, hvala i dragim prijateljima koji su pokrenuli ovaj projekat. Nastavićemo da budemo još jači i još bolji“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Po projektu, prostori za igru osmišljeni su kao prirodne igraonice koje će buditi dečiju maštu i poboljšati njihovu motoriku. Objekat će sadržati po jednu višenamensku prostoriju na svakoj etaži koju će koristiti deca i zaposleni, salu u prizemlju koja će se koristiti za vaspitno-obrazovni rad, održavanje sastanaka, priredbi, prostor za radionice za decu i roditelje. Spoljno uređenje vrtića je koncipirano tako da stimuliše razvoj dece.

„Ovo je velika šansa za sve roditelje, da se njihova deca ubace u obrazovni system, što je od izuzetne važnosti za njihov razvoj do šeste godine“, istakla je Ljiljana Radičević, direktork PU „Bambi“ Bor.

Deca su prioritet i zbog toga Grad Bor u predhodnom periodu intezivno je ulagao u obnovu obrazovno vaspitnih objekata. Rekonstruisane su fiskulturne sale u školama, obnovljene su fasade. Obezbeđena su finansijska sredstva za izgradnju ograda oko dečijih obdaništa čime je bezbednost mališana podignuta na viši nivo. Кada je reč o našim najmlađim sugrađanima, Grad Bor subvencioniše 50 odsto cene boravka dece u vrtićima. U borskim vrtićima upisano je ukupno 1190 dece i na čekanju je trenutno 270 mališana.

Rok za završetak radova predviđen je za april naredne 2025. godine.

Izvor: bor.rs

Related posts