понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Negotin: održana panel diskusija na temu praćenja sprovođenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Negotin: održana panel diskusija na temu praćenja sprovođenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

U  Negotinu je u održana  panel diskusija na temu praćenja sprovođenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. U diskusiji su učestovali Poverenik Milan Marinović i Petar Antić savetnik za vladavinu prava ispred GIZ-a.  „Cilj današnjeg sastanka je da se građani Negotina i članovi lokalne samouprave upoznaju sa trenutnim stanjem u primeni Zakona o o zaštiti podataka o ličnosti“, istakao je Marinović. On je naglasio da je ovo prilika da se građani upoznaju i sa institucijom poverenika i saznaju čime se ona bavi.

Podršku organizaciji panel diskusija pruža projekat „Jačanje vladavine prava u Republici Srbiji“ (EU ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I ZA OSNOVNA PRAVA) zajednički finansiran od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za implementaciju projektnih aktivnosti u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti zadužen je GIZ.

Panel diskusije, koje će u sklopu projektne podrške biti realizovane u narednom periodu u 15 odabranih jedinica lokalne samouprave zajedno sa Negotinom, posebno su značajne i za podizanje svesti šire javnosti i informisanje građana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts