субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Bor je postao grad sporta: dodeljeni pehari najuspešnijim sportistima i sportskim organizacijama

Bor je postao grad sporta: dodeljeni pehari najuspešnijim sportistima i sportskim organizacijama

U prostorijama Gradske uprave, Sportski savez grada Bora dodelio je 24 pehara najboljim sportistima, sportskim organizacijama, trenerima i sportskim radnicima za ostvarene rezultate u 2023. godini.

Za najuspešniju sportistkinju godine proglašena je Sara Radović. Za nju je 2023. godina bila vrlo uspešna. Bila je najbolji igrač Reprezentacije Srbije na Evropskom kadetskom prvenstvu, gde je osvojila 5 mesto i tako se plasirala na Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Кini. Već dve godine nastupa za seniorsku ekipu ŽORК Bora, a od prošle godine nezamenljiv je član Prve ekipe i jedna je od najbolje ocenjenih igračica u Super B ligi.

Po mišljenju komisije za najuspešnijeg sportistu godine proglašen je Boban Nikolić. Ovaj mladi sportista već deset godina je član Кik boks kluba „Bor“ i dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada. Član je seniorske reprezentacije Srbije u kik boksu.

„Ova nagrada je pokazatelj da smo cele prošle godine naporno radili i trenirali. U protekloj godini, najveći utisak na mene ostavilo je Svetsko prvenstvo u Portugalu gde sam osvojio bronzanu medalju. Ove godine smo startovali dobro i nadam se još većim uspesima nego što je bilo predhodne godine“, istakao je Nikolić.

Osnivač Кik boks kluba „Bor“ Siniša Vladimirović tokom svoje karijere ostvario je zapažene rezultate u kik boksu. Svoje dugogodišnje iskustvo prenosi na mlađe generacije koje postižu zapažene rezultate, kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima. Vladimirović je od nedavno postao i selektor Кik boks reprezentacije Srbije. I više nego dovoljno razloga da se proglasi trenerom godine.

Slavko Đurić, predsednik Saveza sportova grada Bora se ponosi time što je Bor postao grad sporta i što su naši sportisti svojim primerom pokazali da odavde potiču izuzetno talentovani mladi ljudi. Savez će uvek biti tu da ih podrži a u saradnji sa lokalnom samoupravom daće im vetar u leđa da ostvaraju što bolje rezultate.

Sport ima sposobnost da promeni svet, moć da inspiriše i iznad svega, da ujedini ljude na način na koji malo šta drugo može. Sport govori univerzalnim jezikom i svojom snagom menja živote mladih, pre svega, ali i svih nas zajedno.

Izvor: bor.rs

Related posts