субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
ODRŽANA PRVA OVOGODIŠNJA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA PRVA OVOGODIŠNJA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na sednici Opštinskog veća kojom su predsedavali Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo i njegov zamenik Bojan Božanović, većnici su usvojili predlog Odluke o pristupanju izmenama Statuta opštine Kladovo, kao i predlog Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika u organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i Opštinskom pravobranilaštvu.

Većnici su razmatrali ponudu JP „Komunalac“ za radove koji su predviđeni planom za tekuću godinu, a za koje se ne primenjuje Zakon o javnim nabavkama. Prihvaćeno je i objedinjeno Rešenje o odobrenim sredstvima za finansiranje ili sufinansiranje programa u oblasti sporta za ovu godinu, kao i i predlog Pravilnika o načinu, kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta opštine Kladovo, u iznosu od 6,33 miliona dinara, za podsticanje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana, kao i predlog Rešenja o imenovanju komisije za sprovođenje tog postupka.

Na dnevnom redu našao se i Pravilnik o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju crkve i verske zajednice, a budžetom opštine za ovu namenu predviđena su sredstva u iznosu od 3,5 miliona dinara. Usvojeno je i Rešenje o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka za raspodelu budžetskih sredstava crkvama i verskim zajednicama za ovu godinu.

foto: Opština Kladovo

izvor: https://kladovo.org.rs/

Related posts