субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Apel Sektora za vanredne situacije zbog povećanog broja požara tokom grejne sezone

Apel Sektora za vanredne situacije zbog povećanog broja požara tokom grejne sezone

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije apeluje na sve građane da budu odgovorni u toku trajanja grejne sezone, da provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo, da ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora i da ne preopterećuju elektroinstalaciju. Igor Dimitrijević komandant vatrogasno spasilačkog bataljona iz Zaječara, ističe da je najveći broj požara na stambenim objektima u ovom periodu, nastao upravo zbog ljudske nepažnje.

Pored apela da se eletrični uređaji ne ostavljaju uključeni bez nadzora, Dimitrijević takođe ističe da ni decu ne treba ostavljati bez roditeljskog nadzora u prostorijama gde se loži ili su uključeni pomenuti uređaji.

 „U slučaju da primete požar u građevinskim objektima apelujemo na građane da odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i slušaju savete vatrogasaca – spasilaca“, naglasio je Dimitrijević.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts