недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Skupština u Negotinu usvojila budžet za 2024.godinu

Skupština u Negotinu usvojila budžet za 2024.godinu

Odbornici SO Negotin usvojili su na 22. zasedanju Odluku o opštinskom budžetu za 2024. godinu. Prema projekcijama budžet iznosi 1.470.823.000,00 dinara. Kako je prilikom obrazlaganja ovog najvažnijeg dokumenta za jednu lokalnu samoupravu rekao Goran Ristić, rukovodilac odeljenja za budžet i finansije i LPA u Negotin, izvorni prihodi u obimu budžeta sa 33,22%, ustupljeni prihodi 46,10%, dok transferna sredstva iznose 250.060.000.

Skupština je usvojila i kadrovski plan opštine Negotin za sledeću godinu koji je izazvao opširniju diskusiju. Naime ova Odluka sadrži broj zaposlenih na određeno i neodreženo vreme u 2023. godini i broj potrebnih zaposlenih u narednoj godini. Odbornike opozicije je zanimalo kojim sredstvima će biti plaćen rad budućih novozaposlenih radnika, kada sredstva u budžetu za te namene nisu predvidjena.

Nedoumice oko ove Odluke je obrazložio predsednik SO Negotin mr Milan Uruković. „Pre par godina doneli smo Odluku o maksimalnom broju zaposlenih, i novih zapošljavanja ne može biti bez saglasnosti Vlade Srbije“, rekao je Uruković.

Na dnevnom redu 22. zasedanja SO Negotin bili su i programi rada sa finansijskim planovima Turističke organizacije opštine Negotin, Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Istorijskog arhiva Negotin, Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ Muzeja Krajine, Centra za socijalni rad Negotin i JKP Badnjevo, koji su podržani većinom glasova. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts