субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je održana 19. sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je održana 19. sednica Skupštine grada Zaječara

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su na 19. zasedanju, pored ostalog 4. rebalans gradskog budžeta za ovu godinu, koji nakon uvećanja od 51 miliona dinara iznosi 2.356.320.000 dinara, kao i budžet za 2024. godinu koji je projektovan na 2.183.808.000 dinara. Pomenute predloge odluka je u ime predlagača obrazložila Valentina Đuričić načelnica odeljenja za budžet i finansije grada Zaječara.

Odluka o budžetu grada Zaječara izazvala je opširnu diskusiju odbornika opozicije, koji su se osvrnuli i na, kako su istakli nesvakidašnju pojavu prisustva velikog broja pripadnika obezbeđenja koji su bili raspoređeni na stepeništu ispred skupštinske sale. Opozicija je kritikovala budžet, ističući da je projktovan na manji iznos u odnodu na iznos budžeta za ovu godinu nakon poslednjeg rebalansa, što kako naglašavaju nije realno, ako se u obzir uzme činjenica da su troškovi života u poslednje vreme porasli.

Pomenute odluke su usvojene većinom glasova odbornika vladajuće koalicije, kaoi preostali predlozi odluka i rešenja kojih je na dnevnom redu 19. zasedanja bilo 24.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts