субота, 27 јула, 2024

20 godina sa vama
U opštini Boljevac se uveliko radi na realizaciji dva kapitalna projekta

U opštini Boljevac se uveliko radi na realizaciji dva kapitalna projekta

U opštini Boljevac se uveliko radi na realizaciji dva kapitalna projekta, na izgradnji oko desetak kilometara nedostajuće kanalizacione mreže, što se finansira sredstvima dobijenim od ministarstva zaštite životne sredine i na rešavanju problema vodosnabdevanja u boljevačkim selima. sredstva za realizaciju ovog projekta opština izvaja iz svog budžeta.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine u poslednjih nekoliko godina pružilo je ozbiljnu finansijsku podržku opštini Boljevac za realizaciju brojnih projekata. Prema rečima dr Nebojše Marjanovića predsednika ove opštine, podrška je usmerena ka boljem upravljanju zaštitom životne sredine. Najvažniji projekat, kako ističe Marjanović je igradnja ok 10km nedostajuće kanalizacione mreže.

Opština Boljevac godinama unazad radi na rešavanju problema vodosnabdevanja u svojim selima. Kako ističe predsednik Marjanović, postojala su predviđanja da će do tog problema doći ali kako kaže nisu očekivali da će se to tako brzo desiti. Lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstcva koja usmerava u tom pravcu, međutim potrebne su ozbiljne investicije kako bi se pronašlo trajno rešenje.

Marjanović je naglasio da je lokalna politika ljudi koji vode opštinu, kako u prethodnom periodu, tako i u budućnosti trajno rešavanje pitanja vodosnabdevanja. U budžetu za sledeću godinu će 50% ivesticionog dela biti opredeljeno u te svrhe, a u lokalnoj samoupravi se nadaju da će im pomoć pružiti i republika.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts