субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
U Boljevcu je 2. septembra održan pozivni turnir u šahu „Lovac na potezu“

U Boljevcu je 2. septembra održan pozivni turnir u šahu „Lovac na potezu“

U Boljevcu je proteklog vikenda održan pozivni turnir u šahu „Lovac na potezu“ u organizaciji istoimenog novoformiranog šahovskog udruženja iz te opštine. Na turniru je učestvovalo oko 122 šahista iz iz svih krajeva Srbije u različitim kategorijama.

 Festival šaha koji je održan 2. septembra u konaku Ljubica podno Rtnja okupio je strastvene šahiste i buduće velemejstore iz cele zemlje. Prema rečima dr Nebojše Marjanovića predsednika opštine Boljevac, organizacija ovakvog jednog turnira promoviše, pre svega sport u Boljevcu ali i turističku ponudu tog kraja.

Novoformirano Šahovsko udruženje „Lovac na potezu“ iz Boljevca organizovalo je pomenuti turnir uz tehničku podršku ŠU „Vitez“ iz Beograda.

Za vredne robne i novčane nagrade takmičilo se  122 takmičara iz svih delova Srbije u različitim kategorijama. Organizaciju turnira pomogla je Ustanova za sport i Sportski savez opštine Boljevac, čiji je „Lovac na potezu“ najnoviji član.

Nagradni fond iznosio je 86.000 dinara i obezbeđen je bio za nagrade „Open turnira“, dok su za učesnike u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji bile obezbeđene robne nagrade, pehari i medalje. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts