понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Prekinuta sednica Skupštine grada Zaječara

Prekinuta sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je u sredu 20. septembra održana 17. sednica Skupštine grada na čijem je dnevnom redu bilo 16 tačaka. Pored trećeg rebalansa gradskog budžeta, na dnevnom redu se našao i Predlog odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u KO Mali Izvor. Ovaj predlog je uslovio ulazak građana u skupštinsku salu, uglavnom žitelja Malog Izvora u pratnji dela zaječarske opozicije, koji su tražili da se sa dnevnog reda izbaci pomenuti predlog, odnosno peta tačka.

Kako ističu žitelji Malog Izvora realizacijom ovog projekta nama se ugroža egzistencija, jer u prečniku od 800m od prve kuće ne postoji rešenje za zaštitu od prašine. Takođe nisu date garancije da će selo i dalje zadržati vodotokove, a nije garantovano ni da bunari neće presušiti.

Nakon prekida i kratke pauze, Skupština je nastavila sa radom, u nastavku sednice usvojen j treći rebalans budžeta grada , imenovan je stručni tim za sprovođenje postupka realizacije projekta javno–privatnog partnerstva sa elementima koncesije za poveravanje delatnosti održavanja ulica i puteva na teritoriji Grada Zaječara, dok je 17 odbornika od ukupno 50 glasalo protiv usvajanja Plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u KO Mali Izvor, 23 odbornika nije glasalo za ovu odluku, dok je njih 10 bilo odsutno, što je rezultiralo neizglasavanjem pomenute odluke.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts