субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
TOON u nedelju organizovala izlet do „Vrela“ Šarkamen

TOON u nedelju organizovala izlet do „Vrela“ Šarkamen

Negotinsko leto koje traje do 2. septembra i ove godine se organizuje na brojnim lokacijama, kako u gradu, tako i na Kusjaku, Prahovu, Rajačkim, Rogljevačkim pivnicama. Turistička organizacija opštine Negotin koja, poput ostalih ustanova kulture u gradu učestvuje u ovoj manifestaciji sa brojnim programima, za zainteresovane turiste, pored ostalog, organizuje zanimiljive izlete.

Prvog vikenda u avgustu TOO Ng i Muzej Krajne, organizovali su posetu arheološkom lokalitetu vrelo nadomak Šarkamena.

Kasnoantički lokalitet Vrelo Šarkamen nalazi se 25 km zapadno od Negotina, ovo rimsko nalazište, gde je na osnovu valednih dokaza otkrivena rezidencija i memorijalni kompleks sa mauzolejom i tumulom s početak 4. veka, koji se pripisuju tetrarhu Maksiminu Daji, nalazi se na desnoj obali Vrelske reke, na 6 km zapadno od sela Šarkamen, kod Negotina.

Ljudi koji obilaze ovaj deo Srbije jako su zainteresovani da posete atraktivne istorijske i arheološke destinacije, kojih na teritoriji opštine Negotin ima u velikom broju. Tokom avgusta meseca predviđena su tri jednodnevna izleta, do arheološkog lokaliteta “Vrelo” koji se nalazi nadomak Šarkamena, zatim do čuvenih Mokranjskih stena i Rogljevačkih pivnica i na kraju na Prerast Zamne.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts