понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
IN MEMORIJAM: Davor Pujić Švrća (1982 – 2023)

IN MEMORIJAM: Davor Pujić Švrća (1982 – 2023)

Nakon kraće bolesti u 41. godini života preminuo je Davor Pujić Švrća dugogodišnji kamerman – snimatelj iz Zaječara. Davor Pujić rođen je 1982. godine u Zaječaru. Osnovnu školu završio je u OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, dok je srednje obrazovanje stekao u Tehničkoj školi u Zaječaru.

Švrća je skoro dve decenije radio u medijima u Timočkoj Krajni. Započeo je svoju karijeru snimatelja u Timočkoj televiziji, a potom i u TV „BEST“. Davor Pujić je završio i obuku za montažera, a na ovim prostorima je slovio za najboljeg kran majstora (snimatelja). Od 2010. do 2019. godine bio je zaposlen na regionalnoj TV Istok gde je radio u dopisništvu ove televizije u Zaječaru.

2020. godine se zaposlio u RTV Majdanpek (T1) kao terenski snimatelj.

Od 2021. godine radio je u produkcijskoj kući Za media kao snimatelj i montažer.

Švrća je tokom svog osamnaestogošnjeg rada snimio na stotine priloga, reportaža i intervjua. Pujić je prvi snimatelj koji je nakon ustoličenja snimio aktuelnog episkopa Timočkog Ilariona, pored toga snimao je brojne državne i inostrane zvaničnike koji su posetili ovaj kraj. Kolege Švrću pamte kao dobrog druga, prijatelje, kolegu i čoveka, uvek spremnog da se našali i pomogne. Medijska scena u ovom delu zemlje je sa odlaskom Davora Pujića mnogo izgubila. Neka mu je večna slava! 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts