субота, 4 маја, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: 17. Etno festival okupio veliki broj posetilaca i turista

Kladovo: 17. Etno festival okupio veliki broj posetilaca i turista

Etno festival u Kladovu, koji organizuju Turistička organizacija opštine Kladovo i lokalna samouprava od 20. do 23. jula, okupio je i ove godine veliki broj posetilaca i turista, kako iz okolnih opština i gradova, tako i iz Rumunije i Bugarske.  Ovogodišnja manifestacija u Kladovu, kao i prethodnih 16, posvećena je očuvanju narodnih običaja, starih zanata, tradicionalne hrane, prirodnih proizvoda, ali i pesmi i igri.  
Na mnogobrojnim štandovima u Ulici 22. septembra izloženi su etno sadržaji izlagača iz cele Srbije.

U večernjim časovima, na centralnom Trgu kod kružnog toka, nastupaju folklorna društva i estradni umetnici, u petak uveče nastupili su folklorni ansambli iz Rumunije i Bugarske.

Ova manifestacija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju, bila je prilika da se pokaže bogatstvo i raznovrsnost kulturne baštine, ali i da se očuva i prenese na buduće generacije. kako organizatori ističu,  Festival dokazuje snagu kulture i tradicije kao most koji spaja ljude i zajednice i podseća  na važnost čuvanja nasleđa i  negovanja kulturnog identiteta“

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts