субота, 4 маја, 2024

20 godina sa vama
Brojne manifestacije u okviru „Kladovskog leta“

Brojne manifestacije u okviru „Kladovskog leta“

U Kladovu će trećeg vikenda u julu biti organizovan višednevni „Etno festival“ 17. po redu koji će ove godine trajati četiri dana od 20. do 24. jula.  U toku pomenute manifestacije, ovaj podunavski grad na krajnjem istoku zemlje poseti i više od 10.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva, kojima se nude različiti sadržaji, od  suveniria i proizvoda iz domaće radinosti sa  štandova postavljenih u glavnoj ulici, do kulturno umetničkog i zabavnog programa u večernjim satima.

Turistička organizacija opštine Кladovo ima oko dvadesetak manifestacija koje organizuje u toku godine, a  „Etno festival“ je, kako ističe direktorka turističke organizacije centralna i najposećenija manifestacija.

Nakon „Etno festival“  u okviru manifestacije „Kladovsko leto“,  28. i 29. jula biće organizovan „Border rock festival“, muzički događaj koji iz godine u godinu raste i okuplja veliki broj mladih iz ovog regiona.

Pored navedenih događaja, treba istaći da će alasi i zaljubljenici u reku Dunav i ove godine moći da se okupe na najstarijoj manifestaciji u opštini Kladovo, na „Zlatnoj bućki Đerdapa“ koja je planirana od 10. do 12. avgusta u Tekiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts