недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
<a href=Velika količina padavina dovela do zamućenja izvorišta na teritoriji grada Bora, mole se građani da budu odgovorni i čiste kanale pored svojih kuća">

Velika količina padavina poslednjih dana dovela je do porasta Timoka i svih manjih rečnih tokova na teritoriji grada Bora.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima, obišao je vodotokove prvog i drugog reda i istakao da je trenutna situacija relativno stabilna.

Ono što je zabrinjavajuće, što se od 17. do 19. juna očekuje velika količina padavina. Molim sve naše sugrađane da svoje kanale pored kuća, pogotovu u seoskim domaćinstvima, očiste i urede. Moramo biti odgovorni a mi smo kao grad tu da pomognemo u ovoj vanrednoj situaciji. Svi poverenici Civilne zaštite su na terenu, tu je i vatrogasno spasilačka služba, svaki dan se obilaze vodotokovi. U kontaktu smo sa svim mesnim zajednicama na teritoriji grada Bora, nemamo većih problema što je za nas veoma bitno“ istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Jedan od potencijalnih problema, prema rečima gradonačelnika, je zamućenje izvora zbog velike količine padavina. Muti se Zlotski izvor, veliko zamućenje i problem je na izvorištu Bogovina. Narednih dana, zaposleni u JKP „Vodovod“ i Bogovina, pokušaće da stabilizuju sistem kako ne bi došlo do problema sa snabdevanjem pijaće vode.

Izvor: bor.rs

Related posts