понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je u sredu održan protest slobodnih građana pod nazivom „Zaječar se budi“

U Zaječaru je u sredu održan protest slobodnih građana pod nazivom „Zaječar se budi“

U Zaječaru je u sredu 14. juna u večernjim satim održan protest slobodnih građana pod nazivom „Zaječar se budi“. Ovaj protestni skup organizovali su: Narodna stranka Zaječar, Zaokret, GG Montoja i pravednici, koalicija Zajedno, Novi DSS i GG Dejan Krstić, a podršu su pružili i aktivisti Udruženja građana „Čuvari Homolja“ i „Borani se pitaju“.

Organizatori skupa ističu da protestvuju zbog opšteg katastrofalnog stanja u državi, Timočkoj Krajini i gradu Zaječaru.

Na protestu se čulo i da građani ne žele da ovaj prostor bude pretvoren u rudarsku koloniju, a svoja iskustva o posledicama rudarenja sa zaječarcima su podelili aktivisti Udruženja građana „Čuvari Homolja“ i „Borani se pitaju“.

Protest je počeo okupljanjem na Trgu Nikole Pašića, a nakon protestne šetnje, završen je ispred zgrade Gradske uprave gde je zatraženo hitno raspisivanje vanrednih lokalnih izbora za gradsku skupštinu i mesne zajednice, ostavke svih gradskih funkcionera, kao i poništavanje svih štetnih ugovora…

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts