субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Rešavanje ozbiljnih problema u opštini u 2023. god.

Kladovo: Rešavanje ozbiljnih problema u opštini u 2023. god.

U Kladovu 2023. godina će po svemu sudeći biti jako uspešna za opštinu Kladovo, naime pored otvaranja nove letnje scene i Malog grada unutar tvrđave Fetislam, lokalna samuprava radi na realizaciji i brojnih projekata na polju putne, komunalne i turističke infrastrukture. Prema rečima predsednika opštine Kladovo Saše Nikolića, vodi se računa i o potrebama i predlozima građana, te se neki radovi u gradu odvijaju u skladu s tim.

„Mi od 2019. godine imamo neposredan kontakt sa građanima i to smo ustalili kao praksu, sve što radimo pitamo građane, uvek stavljamo prioritete ispred sebe“, ističe predsednik Nikolić. On je naglasio da su prioriteti deca, bezbednost građana, kao i sređivanje infrastrukture.

Poput većine gradova u Srbiji i opština Kladovo suočena je sa velikim brojem pasa lutalica na gredskim i seoskim ulicama. Kako bi ovaj gorući problem koje godišnje odnosi po nekoliko miliona dinara iz budžeta bio rešen, formirana je radna grupa koja ima zadatak da pronađe rešenje kako da te napuštene životinje, koje ugrožavaju bezbednos građana budu sklonjene sa ulice.

„Problem pasa lutalica je veliki problem i diktno je vezan za turizam, jer ti psi prave prvestveno prroblem građanima, a i turistima koji u velikom broju dolaze u Kladovo“, kaže Bojan Božanović zamenik predsednika opštine Kladovo.

Božanović je rekao da je procedura započeta i da će vrlo brzo biti formirano novo preduzeće koje će zbrinjavati te životinje, a kako dodaje bira se i lokacija gde će biti izgrađeno prihvatilište.

Nokon rešavanje ovog problema u Kladovu, postoji mogućnost da se pokrene inicijativa na regionalnom nivou za pronalaženjem trajnog rešenja u gradovima i opštinama u ovom delu Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts