недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Održani 50. „Krajinski običaji“ u Štubiku

Održani 50. „Krajinski običaji“ u Štubiku

Tradicionalnu manifestaciju izvornog narodnog stvaralaštva „Krajinski običaji“, Dom kulture „Stevan Mokranjac“ organizovao je jubilarni 50 put u Negotinu i Štubiku. Ove godine je bilo oko 350 učesnika sa teritorije gradova Bor i Zaječar i opština Boljevac i Negotin.

Negotinski Dom kulture, „Krajinske običaje“ organizuje u slavu Bitke na Štubiku i Malajnici 1807. godine.

 Na velikoj sceni u Štubiku nastupila su brojne  izvorne grupe i kulturno-umetnička društva sa teritorije gradova Bor i Zaječar i opština Boljevac i Negotin, a tradicionalno je izabrana i najlepša čobanica.

Dom kulture „Stevan Mokranjac“ „Krajinske običaje“ organizuje u okviru amaterske delatnosti, kao posebne aktivnosti vezane za negovanje i čuvanje izvorne kulture i tradicije u Negotinskoj Krajini. Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Opštine Negotin i Ministarstva kulture Republike Srbije. Suorganizatori su: Mesna zajednica Štubik, Osnovna škola „Hajduk Veljko“ Štubik i KUD „Prerast“ iz Štubika.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts