понедељак, 6 маја, 2024

20 godina sa vama
Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo realizovaće tri projekta koje će sufinansirati Ministarstvo kulture

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo realizovaće tri projekta koje će sufinansirati Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture Republike Srbije tokom 2023. godine sufinansiraće tri projekta iz tri oblasti Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo, u te svrhe je odobreno ukupno 2.300.000,00 dinara.
U susret obeležavanju 150 godina čitališta u Kladovu, odobren je istoimeni projekat u iznosu od 500.000,00 dinara.

Oblast otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, korišćenja i upravljanja nematerijalnim kulturnim nasleđem obeležiće ovogodišnju konferenciju i manifestaciji „Kazan kult Kladovo 2023“ – Za projekat „Uloga nematerijalnog kulturnog nasleđa u integrativnom pristupu očuvanju nasleđa: primer tvrđave Fetislam – Đerdap Unesko Geopark“ odobren je  iznos od 1.300.000,00 dinara.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo objedinjava rad biblioteke, galerijskog prostora, muzičko pozorišnih aktivnosti i manefestacionih aktivnosti. Prema rečima direktorke ove ustanove Žakline Nikolić sezona tih aktivnosti je od septembra do kraja maja.

U toku je i osma po redu akcija  Letnji maraton čitanja za decu od 7 do 14 godina koja traje od 15. 6. do 15. 9. 2023. godine.Jedini uslov za učestvovanje u akciji je važeća članska karta biblioteke za 2023. godinu. Da bi stekli diplomu i vredne nagrade potrebno je pročitati minimum četiri knjige dok traje akcija.Dodela nagrada i diploma je prve nedelje oktobra, kada se obeležava dečja nedelja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts