субота, 4 маја, 2024

20 godina sa vama
Loši vremenski uslovi ne idu na ruku radnicima JKP “3. oktobar”

Loši vremenski uslovi ne idu na ruku radnicima JKP “3. oktobar”

Uprkos činjenici da prolećnu sezonu košenja zelenih površina prati nestabilno vreme sa velikim brojem kišnih dana, ekipe JKP „3 oktobar“ intezivno rade na košenju svih zelenih površina. Lepo vreme posle kišnog perioda pogodovalo je da trava raste brže nego što radnici ovog preduzeća mogu da pokose sve zelene površine koje su im poverene na održavanje.

Kako su nam objasnili iz JKP „3. oktobar“ posao na terenu je obiman zbog loših vremenskih uslova te mole građane za strpljenje. Iako se uređenje izvodi po utvrđenom planu i programu, svakako ove radove diriguju vremenski uslovi koji ne idu na ruku radnicima koji su angažovani na ovim radovima. Posebna pažnja posvećena je košenju zelenih površina na gradskom groblju, zbog zadušnica. Iako građani izražavaju nezadovoljstvo zbog sporih radova, radnici su sa trimerom svakodnevno prisutni na terenu, a rezultati prolećnog košenja vidljivo doprinose lepšem izgledu okruženja.

Glavni delovi grada su već jednom ili dva puta košeni jer je zima bila blaga. Vegetacija je već krenula marta meseca te je tada i bilo prvo košenje.

Ova godina nije tipična godina, imaćemo veći broj košenja u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu. Trenutno se rade centralne ulice, Novo i Staro Selište. Kasnije ćemo nastaviti drugi ciklus košenja u Novom gradskom centru, Četvrtoj i Petoj Mesnoj zajednici. U narednih 15 dana biće završeni radovi na uređenju zelenih površina u gradu“, ističe Nenad Kračunović, v.d. direktora JKP „3. oktobar“.

U nekim delovima grada građani su se sami organizovali kako bi pokosili ispred svojih zgrada.

Hteo bih da pohvalim ljude iz pojedinih gradskih naselja gde su se građani sami organizovali i uredili prostor oko svojih zgrada. Pozvao bih sve ljude koji su raspoloženi da se pridruže i da pomognu u ovoj vanrednoj situaciji“, dodaje Kračunović.

Paralelno, radnici JKP „3. oktobar“ obavljaju i svoje redovne aktivnosti kao što je sadnja cveća. Radnici su raspoređeni na nekoliko lokacija u gradu na prolećnoj sadnji cveća kako ne bi došlo do propadanja.

Izvor: bor.rs

Related posts