петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
Bor: U toku je popunjavanje udarnih rupa u gradu i obeležavanje horizontalne signalizacije

Bor: U toku je popunjavanje udarnih rupa u gradu i obeležavanje horizontalne signalizacije

Zbog loših vremenskih uslova, građevinska sezona ove godine krenula je nešto kasnije. Pored betoniranja gradskih mesnih zajednica, u toku su radovi na popunjavanju udarnih rupa u ulici 3. oktobar.

Za ove namene izdvojeno je duplo više sredstava nego što je to bilo prošle godine. Iz gradske kase, za krpljenje udarnih rupa na teritoriji grada izdvojeno je 20 miliona dinara.

Javna nabavka za asfaltiranje gradskih mesnih zajednica je završena a početak radova se očekuje krajem juna meseca, ističe Marko Nikolić, član Gradskog veća i dodaje da su sve gradske mesne zajednice obuhvaćene ovom nabavkom. Za ove namene, iz lokalnog budžeta izdvojeno je 250 miliona dinara što je znatno više u odnosu na prethodnu godinu. Tokom ove građevinske sezone, biće urađeno ukupno 27 kilometara saobraćajnica, parkinga i trotoara.

U toku je obeležavanje horizontalne signalizacije u gradu, pešački prelazi, zaustavne linije, autobuska stajališta i zone oko škola. Apeluje se na vozače da svoje automobile parkiraju na obeležen parking prostor ali i da imaju strpljenja u saobraćaju zbog gužve i postavljenih barikada.

Izvor: https://bor.rs/vozaci-oprez-u-toku-je-popunjavanje-udarnih-rupa-u-gradu-i-obelezavanje-horizontalne-signalizacije/

Related posts