субота, 4 маја, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je održana manifestacija “Ulica Vaskršnje radosti“

U Zaječaru je održana manifestacija “Ulica Vaskršnje radosti“

Povodom obeležavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika – Vaskrsenja Hristovog,  u  Zaječaru je  organizovana manifestaciju “Ulica Vaskršnje radosti“ u okviru koje su, u ulici Timočke bune, bili postavljeni štandovi sa raznim suvenirima i proizvodima domaće radinosti.Nakon jutarnje liturgije u sabornom hramu Rođenja presvete Bogorodice, održana je tradicionalna 10. Tucijada, a potom je organizovano i takmičenje u pripremanju pasulja. Posetiocima su se ovom prilikom obratitili episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. Vladika Timočki je istakao značaj praznovanja Uskrsa, naglasivši da je Isus vaskrso radi nas.

„Drago mi je što ovo postaje tradicija, drago mi je što imam tu čast da sa našim vladikom već godinama otvaramo ovu manifestaciju“, rekao je Boško Ničić gradonačelnik Zaječara obraćajući se učesnicima i posetiocima manifestacije “Ulica Vaskršnje radosti“.

U okviru ove manifestacije održan je kulturno-umetnički program u kome su učestvovala brojna kulturno umetnička društva, kao i mališani Predškolske ustanove „Đulići“. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts