понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
U Velikoj Jasikovi održana „Uskršnja priredba“

U Velikoj Jasikovi održana „Uskršnja priredba“

Tradicionalne igre, uskršnja tucijada, kao i odmeravanje snaga ko će biti najuspešniji u nošenju jajeta u kašiki, deo su programa uskršnje priredbe koja je u nedelju uveče održana u Domu kulture u Velikoj Jasikovi. KUD „Mladost“ iz Velike Jasikove u cilju očuvanja tradicije, ali i podstreka mladima da se u što većem broju angažuju u radu na negovanju običaja svog kraja, organizovalo je pomenutu priredbu koju su meštani podržali u velikom broju.

KUD „Mladost“ iz Velike Jasikove ima ozbiljne planove za naredni period, kako ističu nadležni u tom društvu najvažnije je da okupe što više dece.

Na uskršnjoj priredbi nastupi su ansambli KUD-ova „Mladost“ iz Velike Jasikove i „Dubočane“ iz istoimenog sela, nakon održanog kulturnoumetničkog programa za najmlađe učesnike pripremljeno je i posluženje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts