уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
U Kladovu je održana svečana akademija povodom Dana opštine

U Kladovu je održana svečana akademija povodom Dana opštine

U sredu 26. aprila opština Kladovo je proslavila „Dan opštine“ u znak sećanja na događaje koji su predhodili konačnom oslobođenju od turske vladavine. Tim povodom je održana svečana akademija u Vili Ruža, gde su se prisutnima obratili predsednik Skupštine opštine Kladovo Radovan Arežina i predsednik opštine Saša Nikolić. Arežina je u svom govoru istakao, da je u ovim vremenima izuzetno važna saradnja lokalnih institucija i ustanova sa državnim, što opština Kladovo uspešno realizuje.

 „Naša opština je danas dobar primer razvoja i modernizacije. Evidentna su ulaganja u turizam, obrazovanje, kulturu, putnu infrastrukturu, grad se ulepšava i napreduje“, rekao je pored ostalog predsednik opštine  Kladovo na održanoj svečanosti.

Nakon obraćanja predstavnika lokalane samouprave i muzičkog programa koji su pripremili učenici OMŠ „Konstantin Babić“ uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima.  Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću dodeljeno je zvanje počasni građanin Kladova za izuzetan i višegodišnji doprinos unapređenju i razvoju lokalne samouprave. Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković koja je prisustvovala svečanosti, primila je priznanje u ime Predsednika.

Ministarka Gojković je obišla Centar za kulturu Kladovo i sa rukovodstvom  razgovarala o radu te ustanove i planovima u narednom periodu.

Gojković je obišla i Arheološki muzej „Đerdap“, ogranak Narodnog muzeja u Beogradu koji predstavlja jednu od najbogatijih arheoloških zbirki koje Srbija poseduje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts