понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su na 15. sednici odluku o prvoj izmeni i dopuni budžeta Grada Zaječara za 2023. godinu.

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su na 15. sednici odluku o prvoj izmeni i dopuni budžeta Grada Zaječara za 2023. godinu.

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su na 15. sednici odluku o prvoj izmeni i dopuni budžeta Grada Zaječara za 2023. godinu. Predlog odluke o rebalansu budžeta je u ime predlagača odbornicima obrazložila Valentina Đuričić načelnica odeljenja za budžet i finansije. „Budžet se ovom odlukom uvećava za 147 miliona dinara, tako da upno planirana sredstva iznose 2.139.880.000“, istakla je Đuričić u svom izlaganju.

Kako je ovom prilikom rečeno, tokom prvog kvartala ove godine došlo je do uvećanja određenih prihoda, te su se stvorili uslovi za rebalans budžeta.

Rebalans budžeta je pokrenuo opširnu diskusiju, Uglješa Đuričković odbornik sa liste „Zaokret“ istakao je u svojoj diskusiji o pomenutom predlogu odluke, da se već dvadeset godina ponavljaju isti projekti koji crpe novac iz budžeta.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić odgovarajući odborniku sa liste „Zakret“, rekao je da su ovom prilikom izrečene ozbiljne tvrdnje bez valjanih dokaza.


Pred odbornicima su našle i odluka o određivanju komunalne delatnosti, izmena i dopuna odluke o snabdevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara,kao i rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ za 2023. godinu. Skupština je usvojila i izveštaje o radu za 2022. godinu ustanova i preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts