субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
<a href=Nova radna mašina počela sa radom">

Nova radna mašina počela sa radom

Nova savremena radna mašina za uređenje atarskih puteva na području grada Bora, počela je sa radom. U planu je da se u selu Gornjane uredi 90 kilometara atarskih puteva, a nakon toga mašina se seli i u ostale seoske mesne zajednice. Tim povodom, gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima obišao je selo Gornjane.

Veoma sam zadovoljan ovim što sam video na terenu. Mašina će na dnevnom nivou uređivati oko 3 kilometara puteva kako bi oni bili reprezentativni za korišćenje. Mašina se pokazala kao prava investicija grada Bora. Vidim veliko zadovoljstvo meštana jer će nova radna mašina skratiti vreme održavanja puteva što će biti veoma značajno za sve meštane“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Do sada se problem atarskih puteva rešavao posipanjem i utabavanjem rizle koju su velike kiše veoma brzo odnosile. U borskim selima ima nekoliko stotina kilometara atarskih puteva, a nova radna mašina će omogućiti brže i kvalitetnije održavanje.

Grad Bor je jedini grad u Srbiji koji poseduje ovakvu radnu mašinu koja, zahvaljujući dodatnim priključcima, može da drobi, melje, taba, ravna, kao i da pravi kanale pored puta. Vrednost mašine je oko 400 hiljada evra.

Izvor: bor.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts