субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Stigao kukuruz za stočare Velikog Izvora: Grad Zaječar organizovao preuzimanje, pakovanje i transport za proizvođače

Stigao kukuruz za stočare Velikog Izvora: Grad Zaječar organizovao preuzimanje, pakovanje i transport za proizvođače

Merkantilni kukuruz iz robnih rezervi, po uredbi Vlade Srbije, u Zaječaru je dobilo 100 stočara, za 1056 mlečnih grla goveda.

Danas je podela kukuruza organizovana u selu Veliki Izvor. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je rekao da je prezadovoljan ovom vrstom pomoći za stočare i pozvao proizvođače da konkurišu za subvencije u oblasti poljoprivrede.

-Ovo je pomoć za sve one stočare i proizvođače koji na godišnjem nivou proizvedu od 12 hiljada litara mleka i više. Na godišnjem nivou, bez manjih proizvođača, proizvode između 4 ipo i 5 miliona litara mleka, što je zaista lepa cifra, ali moramo se truditi da bude još veća. Кukuruz je povučen iz robnih rezervi, a grad je obezbedio preko 2 miliona dinara iz budžetske rezerve za prevoz i pakovanje kukuruza. Milim da su stočari koji dobijaju kukuruz zadovoljni, ali i mi smo srećni što su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo poljoprivrede organizovali ovakvu pomoć, za koju je zajedničkim snagama izdvojeno oko 10 miliona dinara, rekao je u Velikom Izvoru Boško Ničić.

Po uredbi vlade pravo na pomoć u merkantilnom kukuruzu imali su vlasnici muznih grla koji godišnje isporučuju najmanje 12.000 litara mleka po grlu.

Grad Zaječar uključio se da pomogne stočarima u dopremanju kukuruza iz skladišta robnih rezervi u Petlovači. Nakon preuzimanja obezbeđeno je i pakovanje kukuruza kao i prevoz do zaječarskih sela. U pitanju je količina od 253.440 kg rinfuznog kukuruza namenjenog za stočnu ishranu muznih grla.

U toku marta meseca očekuje se dopremanje celokupne količine i distribucija na 7 lokacija u najvećim zaječarskim selima. Cilj ove pomoći je očuvanje stočnog fonda.

Izvor: http://www.zajecar.info/3831-stigao-kukuruz-za-stocare-velikog-izvora-grad-zajecar-organizovao-preuzimanje-pakovanje-i-transport-za-proizvodjace

Related posts