субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
„PAŽLJIVKOVA SMOTRA 2023.“ -OPŠTINSKI NIVO

„PAŽLJIVKOVA SMOTRA 2023.“ -OPŠTINSKI NIVO

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo učestvuje u realizaciji projekta Agencije za bezbednost saobraćaja „Pažljivkova smotra 2023.“, kao jedna od 71 lokalne samouprave Republike Srbije i kao jedina u regionu. Reč je o smotri namenjenoj mališanima predškolskog uzrasta i đacima prvog i drugog razreda osnovne škole sa ciljem da se kod dece podigne nivo znanja o saobraćaju, kao i da se upoznaju sa pravilima bezbednog ponašanja na njima zanimljiv način. Nakon uspešno realizovane školske smotre, danas i sutra se održava opštinska smotra u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu. Danas su se nadmetale predškolske ustanove sa teritorije naše opštine.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, poželeo je dobrodošlicu i puno uspeha učesnicima „Pažljivkove smotre 2023.“, i rekao da mu je drago što su se odazvali u ovolikom broju, ali je zahvalio i timu Agencije za bezbednost saobraćaja, školama i predškolskim ustanovama.

-Smotra ima veliki značaj, naša opština je jedna od 71 lokalne samouprave koja se uključila i ponosni smo što smo u regionu jedini koji učestvuju u najvećem i najlepšem projektu na temu bezbednosti dece u saobraćaju. Cilj je da se podigne nivo znanja o bezbednom učešću u saobraćaju, počev od predškolskog uzrasta. Na početku svake školske godine apelujelujemo na vozače da pažljivo voze i poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali naše najmlađe, naglasio je Nikolić.

Nakon završenog kviza predsednik opštine Kladovo uručio je pobedničkim ekipama vredne poklone. Predškolska ustanove „Neven“ osvojila je prvo mesto, drugo mesto pripalo je predškolskim izdvojenim odeljenjima OŠ „Vuk Karadžić“ iz Sipa i Kostola, a treće „Stefaniji Mihajlović“. Ostali učesnici smotre dobili su zahvalnice i prigodne poklone.

U periodu od januara do juna realizuju se četiri nivoa takmičenja-školsko, opštinsko, regionalno i republičko.

Izvor: https://kladovo.org.rs/

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts