субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Održana komemoracija legendarnom rukometašu Aleksandru Živuloviću „Žici“

Zaječar: Održana komemoracija legendarnom rukometašu Aleksandru Živuloviću „Žici“

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara održana je komemoracija prerano preminuloj rukometnoj legendi Aleksandru Živuloviću „Žici“ rođenom zaječarcu. Živulović je rođen u Zaječaru 14. aprila 1972. godine, a preko rodnog grada, Jagodine i Šapca 1998.godine odlazi u Grčku, državljanstvo dobija 2004. godine i iste godine za Grčku nastupa na olimpijskim igrama, a 2005. na svetskom prvenstu, doprinevši osvajenju najboljeg rezultata te zemlje u istoriji rukometa. Aleksandar Živulović „Žica“ bio je velika sportska ličnost, uzoran sportista, harizmatični trener i porodičan čovek, iznenada je preminuo u svom domu u Atini 9. februara, u 51. godini života. Na komemoraciji povom njegove smrti govorili su Dragiša Simonović predsedni Sportskog saveza grada Zaječara i Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

Sahrana zaječarskog i grčkog rukometnog velikana Aleksandra Živulovića „Žice“je u utorak, 14. februara u Atini u 15 časova, a prethodio joj je poslednji pozdrav koji je upućen iz njegovog rodnog grada.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts