четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
U toku su radovi na nasipavanju rejonskih puteva rizlom u selima na teritoriji grada Bora

U toku su radovi na nasipavanju rejonskih puteva rizlom u selima na teritoriji grada Bora

U toku su radovi na nasipavanju rejonskih puteva rizlom. Lepo vreme omogućilo je da se nešto ranije krene sa sanacijom lokalnih nekategorisanih puteva. Ove godine u planu je da se preveze ukupno 20 hiljada metara kubnih rizle.

Kompanija Zijin za potrebe uređenja rejonskih puteva, donirala je ukupno deset hiljada metara kubnih rizle. Nakon sela Šarbanovac, a nakon završenih radova u Zlotu, radnici JKP „“3. oktobar“ radove će nastaviti i u preostalim selima na teritoriji grada Bora.

Pristiglo je dosta zahteva naših meštana za sanaciju lokalnih nekategorisanih puteva. Nakon zime, čišćenja snega i blata uvek se ukazuje potreba da se putevi izravnjaju i naspu rizlom. U narednom periodu nećemo samo razvoziti rizlu, već ćemo u sklopu ovih radova upotrebiti i novu mehanizaciju koju je grad Bor obezbedio za naša javno komunalna preduzeća. U planu je čišćenje rastinja pored puta a kako bi uredili puteve u selima upotrebićemo i novu mašinu koja će prilazni put ka njivama isfrizirati, tabati i ravnjati kako bi se poljoprivrednim proizvođačima olakšao prilaz do svojih obradivih površina. Ovu godinu smo nešto ranije počeli sa sanacijom puteva u selima što će nam biti praksa za u buduće“, istakao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika grada Bora.

Zahvaljujući dobroj saradnji između grada Bora i kompanije Zijin, ova kompanija koja posluje na teritoriji grada Bora, donirala 10 hiljada metara kubnih rizle za ovu godinu.

Nakon sanacije puteva u selu Šarbanovac, nasipavanje rizlom nastaviće se u selu Zlot. Zahvalio bih se gradu Boru na poverenim poslovima JKP „3 oktobar“ jer na ovaj način preduzeće može samostalno da posluje, da otvori nove mogućnosti i da tržišno posluje sa novom mehanizacijom“, istakao je Radmilo Guševac, direktor JKP „3. oktobar“ Bor.

Guševac dodaje, da je u planu je da se sa 10 hiljada metara kubnih rizle sanira do 250 kilometara rejonskih puteva.

Izvor: https://bor.rs/

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts