петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
<a href=U JKP „3. oktobar“ stigla nova radna mašina za uređenje atarskih puteva">

U JKP „3. oktobar“ stigla je nova radna mašina koja će služiti za uređenje seoskih puteva. Tamo gde ne postoji asfalt i gde nije u planu da se postavi, mašina će da drobi, melje, ravna, taba i pravi kanale pored puta kako bi se poljoprivrednim proizvođačima omogućio lakši pristup do njihovih njiva.

Grad  Bor je jedini grad u Srbiji sa ovakvom mašinom koja može da uređuje seoske i atarske puteve. Grad Boru ima nekoliko stotina kilometara atarskih puteva koje treba urediti i sa ovom mašinom. Čim vremenski uslovi to budu dozvolili krenuće se sa sređivanjem puteva u selima“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Snaga ove mašine je u rangu snage velikog utovarivača. Za sada je stigao jedan priključni element, stabilizator tla, a već sledeće nedelje stići će vučni grejder koji ide iza ove radne mašine i vibro ploča koja će da taba i sabija put, a koja ide ispred mašine“, ističe v.d. direktora JKP „3. oktobar“ Radmilo Guševac.

Za kupovinu ove radne mašine, iz budžeta grada, izdvojeno je 57 miliona dinara. Ovo je šesnaesta radna mašina koja je stigla u ovo javno preduzeće. Narednih dana stići će buldozer i još dve mašine koje su neophodne kako bi se kapacitet JKP „3. oktobar“ podigao na viši nivo.

Izvor: bor.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts