петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru održana 61. Sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga

U Zaječaru održana 61. Sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga

U Zaječaru je održana 61. Sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga, na čijem je dnevnom redu pored ostalog bio izveštaj o radu Saveta Zaječarskog upravnog okruga za prošlu godinu, kao i izveštaj o radu Stručne službe okruga u periodu od janura do decembra 2022. godine, na sednici je razmatran i  izveštaj o radu Okružnog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu i plan rada za ovu godinu.
Na 61. sednici je razmatran i godišnji izveštaj o radu republičkih inspekcijskih službi za 2022. godinu.

Prema izveštaju tržišne inspekcije Zaječar za prošlu godinu, izvršeno je 782 kontrole, a zbog utvrđenih nepravilnosti doneta su 49 rešenja o otklanjanju nedostataka, 19 rešenja o oduzimanju robe. U toku prošle godine odsek za sanitarni nadzor Zaječar izvršio je 3446 inspekcijskih nadzora, doneto je 2623 rešenja, od toga 8 usmenih i 2615 pisanih. Podneta su i 23 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, zbog 24 prekršaja. Upravni inspektor inspektorata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izvršio je u 2022. godini 97 inspekcijskih nadzora i to 47 redovnih, 48 kontrolnih i 2 vanredna inspekcijska nadzora. Nadzori su vršeni u gradskim i opštinskim upravama i udruženjima. Na sednici je razmatran i  izveštaj o radu Okružnog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu i plan rada za ovu godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

U JKP „3. oktobar“ stigla nova radna mašina za uređenje atarskih puteva

Related posts