недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Prijem za spasioce iz Negotina koji su učestvovali u misiji spašavanja u Turskoj

Negotin: Prijem za spasioce iz Negotina koji su učestvovali u misiji spašavanja u Turskoj

Predsednik opštine Negotin organizovao je  prijem za vatrogasce – spasioce iz Negotina koji su učestvovali u misiji spašavanja u Turskoj nakon razornog zemljotresa koji je zahvatio tu zemlju i susednu Siriju. „Ponosni smo što smo među malobrojnim gradovima koji su bili u timu za spasavanje, želeo sam da se pripadnicima naše vatrogasno spasilačke jedinice najpre zahvalim kao čovek, a potom i da izrazim svoje poštovanje i kao predsednik opštine“, rekao je pored ostalog predsednik opštine Negotin na sastanku sa vatrogascima.

Milan Mladenović i Dragan Đorđević iz Negotina, članovi spasilačkog tima koji je Srbija uputila u Tursku da pomognu u spasavanju, pre svega ljudi koji su nastradali u razornom zemljotresu, kažu da su dobro obučeni za ovakve situacije i da su se godinama spremali.

Predsednik  Veličković je ovom prilikom najavio i da će pored reči zahvalnosti, članovi spasilačkog tima iz Negotina biti prigodno nagrađeni povodom praznika rada. Kada su u pitanju uslovi rada negotinskih vatrogasaca, predsednik opštine ističe da će biti uskoro rešen i problem vatrogasnog doma, naime određena je lokacija gde će on biti izgrađen, ostaje da se reše imovinsko pravni odnosi i nakon toga je moguće da će dobar deo posla biti završen u ovoj godini, naglašava Veličković.

Related posts