петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
ODRŽANA 46. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA 46. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin, razmatran je i utvrđen predlog Programa kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji opštine Negotin koji definiše ciljeve i mere koje će se sprovoditi u pogledu kontrole i smanjenja broja napuštenih životinja.
 Danas su utvrđeni i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja sa finansijskim planom  Javnog preduzeća „Bogovina“ Bor za 2023. godinu i Program korišćenja i raspoređivanja sredstava subvenicija za 2023. godinu Opštine Negotin, u ukupnom iznosu od 13 miliona dinara (dva miliona za nabavku parkovskih klupi, milion dinara za nabavku novih kanti i 10 miliona dinara za refundiranje troškova zarada radnika  Službe zoohigijena). Na današnjoj sednici članovi Opštinskog veća odlučivali su o predlozima rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole „ Momčilo Ranković“ u Rajcu, otuđenju građevinskog zemljišta u K.O Negotinna katastarskim parcelama 5012/8,5012/9,5012/10,12265 i 12783 i izmeni Rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje konesije za linijski prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Negotin.
Većnici su na kraju sednice doneli i zaključke o sprovođenju javne rasprave o predlogu Nikolić-Mlakar Draginje i Stojanović Desanke iz Negotina, da se u K.O. Negotin ukine nekategorisani put na K.P. br. 11674 i kupe neposrednom pogodbom ostalo zemljište i izdajanju sredstava Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini u Negotinu, u iznosu od 99.910,00 dinara za kupovinu svetosavskih paketića  za učesnike Svetosavske akademije.

.Izvor: https://www.negotin.rs/

Related posts