субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Setva još uvek nije završena

Setva još uvek nije završena

Nakon berbe kukuruza na poljoprivrednim površinama u Borskom okrugu u toku su radovi na pripremi zemljišta za setvu tamo gde već setva nije obavljena. U PSSS Negotin kažu da još uvek nije izvesno koliko će hektara biti zasejano, koje će kulture i u kojoj meri biti zasejane ali se pretpostavlja da poljoprivredni proizvođači na ovim prostorima neće mnogo odstupiti od višegodišnje prakse.

Kada su u pitanju projekcije za sledeću godinu u PSSS Negotin kažu da je teško predvideti koje će kulture biti zasejane sledeće godine i u kom obimu ali neki standard u Negotinskoj krajini i Kladovu iznosi oko 7,5 hiljada hetara pod suncokretom, oko 20.000 hektara pod kukuruzom i oko 24.000 hektara pod strnim žitima.

Ratari znaju da će setva ove jeseni biti mnogo skuplja nego prošle godine i to će u velikoj meri i uticati na površine koje će biti zasejane. Računica Agrarne komore poljoprivrednih proizvođača Srbije pokazuje da je za hektar pšenice, računajući i zakup oranica, potrebno 140.720 dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts