четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Održana 13. sednica SO Negotin

Održana 13. sednica SO Negotin

U Negotinu je održana trinaesta sednica opštinskog parlamenta. Na dnevnom redu je nakon dopune na samom početku zasedanja bilo 19 tačaka.

Odbornici su nakon potvrđivanja mandata odborniku razmatrali izveštaj o izvršenju odluke o budžetu opštine Negotin
za period januar-septembar 2022. godine. Na dnevnom redu je bio predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu na teritoriji opštine Negotin.
„Svaka jedinica lokalne samouprave u obavezi je da do 30. novembra usvoji predlog nacrta odluke o utvrđivanju prosečnih cena nepokretnosti na teritoriji određene opštine“, istakao je Goran Ristić načelnik odeljenja za budžet, finansije i LPA, navodeći da je ovom odlukom povećana cena stanova u ekstra zoni sa 65.000 koliko je bilo prošle godine na 67.500 dinara i na poljoprivredno zemljište u prvoj zoni, koja podrazumeva naselja Rastoka, Gradište i prostor oko groblja, sa 60 na 69 dinara. Na dnevnom redu 13. sednice SO Negotin bila je i odluka o opštinskoj upravi opštine Negotin, koju je obrazložio predsednik Skupštine mr Milan Uruković.

Skupština je razmatrala i usvojila  rešenje i obrazovanju komisija za identifikaciju granice komasacionog područja za KO Tamnič,zatim Veljkovo, Mokranje i Rogljevo.

Odbornici su pored ostalog, usvojili i izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem centra za socijalni rad za prošlu godinu, kao i rešenje o davanju saglasnosti na drugu izmenu programa JKP „Badnjevo“ Negotin korišćenja i raspoređivanja sredstava subvencija za 2022. godinu opštine Negotin.

Related posts