петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Advokatska komora Zaječar obeležila 50 godina postojanja

Advokatska komora Zaječar obeležila 50 godina postojanja

U Zaječarskom pozorištu „Zoran Radmilović“  održana je Svečana akademija povodom obeležavanja jubileja – 50 godina od osnivanja Advokatske komore Zaječar. Advokatska komora Zaječar obeležila je ove godine pola veka postojanja. Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog, kulturnog i političkog miljea Srbije, kao i gosti iz susednih zemalja Bugarske, Rumunije i Republike Srpske. Prema rečima Miodraga Nikolova predsednika Advokatske komore Zaječar, bila je ovo prilika da se pored proslave ovog značajnog jubileja podele i priznanja istaknutim advokatima.
Na pomenutoj svečaosti je prikazan i kratak film o razvojnom putu advokatske komore Zaječar i o dostignućima advokata iz Zaječarskog i Borskog okruga u poslednjih pet decenija.Da podsetimo, advokatura je prvi put uređena zakonom o pravnim zastupnicima od 28. februara 1862. godine i taj dan se obeležava kao dan advokature Srbije. U Srbiji danas radi 11.772 advokata, dok ih u Zaječaru ima 192.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts