četvrtak, 1 juna, 2023

20 godina sa vama
Zdrava Srbija podržala referendum u Donjecku, Lugansku, Hersonu i Zaporožju

Zdrava Srbija podržala referendum u Donjecku, Lugansku, Hersonu i Zaporožju

Moskva, 22.9.2022 – Delegacija Zdrave Srbije (ZS) na čelu sa predsednikom stranke Milanom Stamatovićem posetila je danas Rusku Dumu i sedište stranke Jedinstvena Rusija u Moskvi i, u razgovorima sa njihovim zvaničnicima, potvrdila potpunu podršku nastojanjima ruske strane da sačuvaju opstanak i budućnost ruskog naroda u južnim i istočnim delovima bivše sovjetske republike Ukrajine.

-Saosećamo se sa patnjama svih koji stradaju u sukobima u Ukrajini, a sa druge strane, u potpunosti razumemo želju naroda u većinskim ruskim zemljama, kao što su Donjecka i Luganska Narodna Republika i Hersonska i Zaporoška oblasti, da se na referendumu izjasne da li su za pripajanje Ruskoj Federaciji – izjavio je Milan Stamatović.

Stamatović je, zajedno sa predsednikom Izvršnog odbora stranke Arsenom Đurićem i potpredsednikom stranke Savom Stevanovićem, u Ruskoj Dumi razgovarao sa poslanikom najvišeg ruskog predstavničkog doma Ljubarskij Romanom Vasiljevičem, koji je i zamenik predsednika Кomiteta Ruske Dume za regionalnu politiku i lokalnu samoupravu, o ruskoj podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i o organizaciji Evropskog omladinskog foruma „Zlatno proleće 2023“ na Zlatiboru, novog formata povezivanja omladinskih organizacija konzervativnih partija iz Evrope i sveta.

Tokom višednevne posete Moskvi delegacija ZS se, u sedištu stranke Jedinstvena Rusija, sastala i sa Andrejom Parfjonovim, članom predsedništva Generalnog saveta i rukovodiocem Centralnog međuregionalnog saveta te vladajuće ruske stranke, koji je istakao čvrstu privrženost prijateljstvu srpskog i ruskog naroda i naglasio da će Jedinstvena Rusija i Zdrava Srbija i ubuduće sarađivati na ravnopravnoj osnovi i međusobnom poštovanju i uvažavanju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts