уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 12. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana 12. sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je održana 12. sednica Skupštine grada sa predloženim dnevnim redom od 23 tačke. Među najvažnijim predlozima odluka koje su se našle pred odbornicima, bila je odluka o drugom rebalansu gradskog budžeta.

Budžet grada Zaječara se usvajanjem odluke o rebalansu budžeta uvećava za iznos sredstava predviđenih za realizaciju dva projekta, za koje su sredstav dobijena od republike, nakon rebalansa budžet iznosi 2.313.152 dinara. Ovu odluku je u ime predlagača obrazložila načelnica odeljenja za budžet i finanasije Valentina Đuričić.

12. sednicu je obeležila opšrirna rasprava, predlog odluke o rebalansu budžeta izazvao je, očekivano interesovanje odbornika. Uglješa Đuričković odbornik sa liste „Zaokret“ istakao je da je budžet nerealan i da se novac svih zaječaraca nenamenski troši.

Na samom početku 12. sednice podneto je nekoliko predloga za dopunu dnevnog reda, među kojima i predlog odluke da se stavi van snage naredba koju je gradsko veće grada Zaječara donelo, a tiče se mera koje treba preduzeti da bi se smanjila potrošnja električne i toplotne energije.

Nakon što je Miloš Stojadinović odbornik sa liste „Možemo bolje“ u ime predlagača obrazlošio ovaj predlog,  odbornici su se izjasnili  glasanjem o ne prihvatanju dopune dnevnog reda.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts