петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Više od 48 miliona dinara u 2022. godini za zapošljavanje u Boru

Više od 48 miliona dinara u 2022. godini za zapošljavanje u Boru

Grad Bor je u 2022. godini uz svog budžeta za mere zapošljavanja izdvojio 48 ipo miliona dinara. Što je kako ističu u NSZ filijala Bor do sada najveći iznos sredstava koji je ova lokalna samouprava izdvojila za te namene.

Na evidenci NSZ filijale Bor ukupno je 7877 nezaposlenih osoba, od toga  3355 je bez posla u Boru. Prema rečima direktorke NSZ filijale Bor Lidije Načić grad je značajna sredstva opredelio za meru javnih radova i to 25 miliona dinara, pored toga treba spomenuti i stručnu praksu ali i mere koje podstiču zapošljavanje teže zapošljivih kategorija.

Načić ističe da je nakon pet godina raspisan javni poziv za poslodavce za dodelu subvencije za zapošljavanje osoba iz teže zapošljivih kategorija. Za te namene iz budžeta Grada Bora je izdvojeno blizu deset miliona dinara.

Grad Bor i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su još jedan javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje. Iz budžeta je izdvojeno više od dva miliona dinara za otvaranje sedam preduzetničkih radnji. Konkurs traje do 18.avgusta. U toku je i treći konkurs za obavljanje stručne prakse, koji je otvoren do 8.avgusta.

Related posts