петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Od 6. do 10. septembra inkluzivni festival u Zaječaru

Od 6. do 10. septembra inkluzivni festival u Zaječaru

Inkluzivni festival u Zaječaru biće organizovan kao i ranijih godina u drugoj nedelji septembra, tačnije od 6. do 10. septembra, prema rečima organizatora očekuje se oko stitinu učesnika iz zemlje i regiona.

Inkluzivni festival u Zaječaru biće organizovan kao i ranijih godina u drugoj nedelji septembra, tačnije od 6. do 10. septembra, prema rečima organizatora očekuje se oko stitinu učesnika. Cilj ovakvih manifestacija je da osobe sa invaliditetom ne budu samo puki posmatrači ili konzumenti kulturnog sadržaja, već da oni učestvuju u proizvodnji i organizciji kulturnog događaja.

Dečiji centar Zaječar je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2013. godine, sa ciljem da deci i mladima omogući da se ostvare kao pojedinci u društvu.  Jedan od Projekata kojim doprini ostvarivanju svoje vizije je i inkluzivni festival  „Art zona za sve“.

Kako ističe predsednica udruženja Dečiji centar,Težnja svih koji se bave  kulturnom inkluzijom jeste da ona dobije svoje puno značenje i smisao, što podrazumeva brisanje razlika između OSI i OBI (osobe bez invaliditeta).

Related posts